Couveuse Covers

In nauwe samenwerking met het Amsterdam UMC en het Isala Ziekenhuis heeft Little Hero een nieuwe serie couveuse covers ontworpen. De Little Hero® couveuse covers is speciaal ontwikkeld om prematuren stap voor stap te laten wennen aan licht- en geluidsprikkels. Door het gebruik van de Little Hero® couveuse hoes zal de premature baby dus stap voor stap kunnen wennen aan de omgeving.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat te vroeg geboren prematuren baby’s dienen te worden beschermd tegen te veel licht, omdat dit aantoonbaar leidt tot stress en daarmee een negatief effect heeft op de ontwikkeling van de baby. In nauwe samenwerking met het Amsterdam UMC en het Isala Ziekenhuis heeft Little Hero daarom een nieuwe serie couveuse covers ontworpen.

De Little Hero® cover is speciaal ontwikkeld om prematuren stap voor stap te laten wennen aan licht- en geluidsprikkels. Daarbij wordt rekening gehouden met de ontwikkelingsfase van de premature baby. Het dubbellaagse couveuse doek is speciaal ontwikkeld voor prematuren van 22 tot minimaal 28 weken en baby’s die zeer kwetsbaar zijn. Deze couveuse hoes fungeert als een soort ‘ veiligheidsdeken’, waardoor de couveuse maximaal wordt verduisterd. Het enkellaagse model is ontwikkeld voor prematuren vanaf 28 weken en maakt het mogelijk om baby’s te laten wennen aan cyclisch licht. De enkellaagse cover bevordert de ontwikkeling van een dag-en-nachtritme, wat een gunstig effect heeft op de ontwikkeling van de premature baby.

Door het gebruik van de Little Hero® couveuse hoes zal de premature baby dus stap voor stap kunnen wennen aan de omgeving. Tijdens het ontwerpproces van de speciale couveuse doeken hebben wij rekening gehouden de volgende eisen:

• Bewezen verduisterende en geluiddempende werking.

• Zo min mogelijk ‘flappen’ en goede toegankelijkheid tijdens (medische) handelingen.

• Opening voor de fototherapielamp en de webcam.

• Op hoge temperatuur wasbaar (ziekenhuiswas tot 90 graden) en krimpvrij.

• Kleur van de baby wordt niet nadelig beïnvloed door de kleur van de cover.

• Het ontwerp is aan te passen op specifieke wensen van het ziekenhuis.

Interesse? Bestel dan hier de maatwerk couveuse covers. De Little Hero® cover is beschikbaar voor de volgende couveuse modellen: Dräger Isolette, Airshield C2000, Dräger 8000IC, Dräger Caleo, Dräger BabyLeo, Giraffe Omnibed, Giraffe Incubator, Atom Dual Incu I, Atom Incu I, Atom V2100, Weyer Vita, Ardo Amelie Star, Dräger TI500, Atom V-808